Sunday 13 April 2008

11 Nisan 2008



Zavallı oğlumun patisini Cuma günü arı soktu. Tek patisi şişti kocaman oldu. Bende internetten biraz araştırdım. 3-4 sitede 24 saatte iner ama yinede hemen veterinere götürün arının iğnesi içinde kalmış olabilir, iç kanama vs. olabilir diyodu. Aslında yabancı insanların çok pimpirikli olduğunu biliyorum ama yinede dayanamadım hemen veterinere götürdüm. Bu arada bu konuyla ilgili türkçe hiçbir bilgiye ulaşamamış olmamda çok tuhaf. Her neyse ben vermiş olayım bari burdan. Arı sokması normal birşeymiş. Bazı kedilerin bünyesi alerjik oluyormuş. O zaman böyle şişiyormuş. Normalde 24 saat içinde inermiş ama enfeksyon gibi birşeyler kapmışta olabilirmiş. Veteriner de onları kontrol edip daha çabuk inmesini sağlayan bir iğne yaptı o kadar.

Dolly de arılarla çok oynuyordu ama patisine hiç birşey olmuyordu. Herhalde bunun bünyesi alerjik çıktı.

Onun dışında birde kulaklarıyla ilgili bir problemi vardı. Uzun zamandır kulakları çok kirlineyordu ve sürekli kaşıyıp siyah siyah etrafa döküyordu kirlerini. Bende önceki tecrubelerime dayanarak kulak uyuzu olabileceğini düşündüm ve kulak damlası aldım. Eğer kendi yöntemlerim işe yaramazsa veterinere götürecektim. Daha damlaya başlayalı birkaç gün olmuştu ki pati şişince ve gitmek zorunda kalınca kulaklarını da gösterdim. Asıl büyük sorun patiden kulaklara dönüştü. Veteriner patiyi pırakıp kulaklara başladı. Birlikte önce kulaklarını temizledik. Sonra da ilacını uyguladık. Ben damlayı petshop tan almıştım. Vet. onun içinde medikal şeyler olmadığını ve kendisinin verdiğinin daha iyi olduğunu söyledi. Hem temizleyiciyi hemde damlayı verdi. Şimdi 3 hafta günde 2 kere temizleyip damlasını damlatacakmışız. Benim tek başıma yapmam mümkün olmuyor. Çünkü iki elimide kullanmam gerekiyor. Geriye tutacak el kalmıyor :) Şimdilik eşimle birlikte yapıyoruz ama o da bu tarz şeylere hiç gelemediğinden daha 2 gün oldu öflenip pöflenmeye başladı. 3 hafta nasıl yapıcaz bilmiyorum. Haftaya kontrole götürücem. Ama 1 hafta da geçti gibi görünsede bırakma dedi vet. Çünkü kulak uyuzu geçti taklidi yapıp sonradan yeniden oluşuyormuş. Tamamen iyileşmesi için 3 hafta tedavi gerekiyormuş.

2 comments:

Bana Sıkça Yaz said...

selamlar,
sanırım kediciğin kulak rahatsızlığı geçmiştir ama damlaları kullanmak için kediyi ince bir polar battaniyeye sarıyorum ben. tırnaklarını da aynı yöntemle kesiyorum. tavsiye ederim.

somber said...

evet kulagi gecti, 1 sene oldu. bende banyo havlusuna sararak halllettim. tirnaklari icin uykulu zamanlari tercih ediyorum ben yillardir. uyku sersemi pek karsi koymuyorlar ;)